Остава обявеното бедствено положение във община Варна заради продължаващите аварийно-възстановителни дейности. Това съобщи

...
Остава обявеното бедствено положение във община Варна заради продължаващите аварийно-възстановителни дейности. Това съобщи
Коментари Харесай

Утре варненските ученици се връщат в клас, ето какво още реши кризисният щаб

Остава обявеното бедствено положение във община Варна заради продължаващите аварийно-възстановителни действия. Това заяви във Facebook след съвещание на спешния щаб кметът Благомир Коцев, видя Varna24.bg . По думите на кмета обстановката се нормализира и ритъмът на живот в града се усъвършенства. Ето цялата обява:

" Както обявихме през вчерашния ден, учениците сред 1 и 12 клас от на следващия ден към този момент ще учат в постоянен присъствен режим. Изключение вършат учебните заведения ОУ " Васил Друмев “, Професионалната гимназия по текстил и фешън дизайн,  I ОУ " Свети княз Борис I “ и ОУ " Константин Арабаджиев “, където към момента се правят аварийно-ремонтни дейности “, написа в обявата си Коцев и прецизира, че в тези образователни заведения режимът на отдалечено образование ще продължи до сряда в това число.

Детските ясли и градини не престават да работят в естествен режим. Разчистването на листната маса и отстраняването на рисковите клони и дървета се открояват като съществени провокации, отбелязва кметът и добавя, че най-засегнат е регион " Приморски “, където към момента има усложнения в почистването и извозването на растителните боклуци вследствие от бурята.

Бюрото по труда е в подготвеност да предостави работна мощ от 30 дълготрайно безработни лица за присъединяване в аварийно-възстановителните действия, като паралелно с това са ангажирани доброволци от разнообразни ведомства. Обсъждат се решения за замесване на по-голям размер механически екипи и профилирана техника, които да ускорят процеса на възобновяване, обобщава той.

Със заповед на кмета Благомир Коцев в община Варна бе оповестено бедствено състояние от 2:00 часа в неделя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР